Brandy & Cognac

Coniac&brandy este vreo diferenta intre ele?
Buna intrebare. Hai sa ne lamurim putin cu privire la acest aspect. Cu toate ca productia acestora se face de sute de ani nu foarte multi cunosc aceste detalii. Coniacul cum spunem noi sau (Cognac) dupa cum spun francezii este o forma de #brandy. Daca ne gindim la aceasta putem spune ca #brandy sau coniacul nu au diferente. Cind spui #brandy acesta se produce peste tot in lume insa, coniacul, se produce numai in cele 6 regiuni din sud-vestul Frantei.

Din ce se produce # brandy si #coniacul

Daca ne gindim la #brandy acesta face parte dintr-o categorie mare a baututilor alcoolice distilate si sunt realizate din fermentarea unei diversitati de fructe. Cu toate acestea cele mai cumune sunt cele care se produc din stuguri. Asa cum am mentionat si mai sus acesta se produce oriunde in lume fara sa existe a anumita regiune specifica pentru aceasta.
In schimb Coniacul este un tip anume de #brandy, iar acesta se produce dupa anumite reguli si numai in acele sase zone din sud-vestul Frantei unde exista un anumit tip de sol, o anumita clima, in plus se produce numai din struguri albi, unde se produce acel vin care distilat in anumite conditii deosebite se transforma in coniac.

Cum se produce #brandy Si Coniacul


Marile branduri care produc #brandy au un peoces special de alegere a stugurilor care se pun la fermentat, se distileaza, o data sau de doua ori, in functie de calitatea ce se doreste obtinuta, dupa care se pune la maturat in butoaie speciale de stejar, unde, sunt tinute de la 2 ani in sus. Cu cit sta la maturat mai multi ani cu atit produl este mai bun calitativ.
In ceea ce priveste coniacum, acesta este mult mai strict, el producindu-se numai in cele sase zone din sud-vestul Frantei, se face numai din stuguri albi si se matureaza obligatoriu de 2 ori. Se pune in butoaie de stejar speciale si dupa o perioada se schimba in alte butoaie tot de stejar, fiind amestecate de specialisti special pregatiti din tata in fiu in a produce aceasta licoare deosebit de rafinata.
Coniacul se impart in trei mari categorii :
1.VS
2.VSOP
3.XO
VS sau altfel spus Very Special, este acel coniac care are pe eticheta perioada de minim 2 ani vechime.
VSOP sau Very Superior Old Pale pe eticheta trebuie sa aiba cel putin 4 ani vechime.
XO sau Extra Old trebuie sa aiba cel putin sase ani vechime.
Acestea fiind spuse nu putem sa va uram decit degustare placut urmind ca in scurt timp sa va informam cum se consuma aceste produse deosebite, ce cocktailuri se fac cu ajutorul lor.







 

Afiseaza: 4 produse

 Filtre

Suport clienti Luni - Vineri 9.00 - 17.00

0721816180 ecomenzi@karadistrib.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!